Λάθος η επιστροφή στη φωλιά της ριζοσπαστικής Αριστεράς - Η διεύρυνση ψηφίστηκε ομόφωνα, δεν εφαρμόστηκε ομόθυμα

Συνέντευξη του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, στο Open

«Να κάνουμε και την αυτοκριτική μας. Υπήρξαν και καθυστερήσεις στην υλοποίηση της ομόφωνα ψηφισμένης στρατηγικής μας (σ.σ.: για συσπείρωση του κόσμου από την Αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο). Μπορεί η στρατηγική μας να ψηφίστηκε ομόφωνα, αλλά δεν εφαρμόστηκε ομόθυμα», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Open και στην εκπομπή των Παναγιώτη Στάθη και Δημήτρη Καμπουράκη. Προσθέτοντας, αμέσως μετά, ότι «ο μετασχηματισμός, που εξαγγείλαμε το βράδυ των εκλογών του 2019, δεν περπάτησε. Για λόγους αντικειμενικούς και για λόγους υποκειμενικούς. Αυτά τα λάθη δεν πρέπει να τα κάνουμε. Και, κυρίως, δεν μπορούμε να μπούμε στον πειρασμό, στις δύσκολες αυτές στιγμές, να επιλέξουμε μία ζεστή και ασφαλή φωλιά, αυτή της ριζοσπαστικής Αριστεράς, η οποία, αν δούμε και πανευρωπαϊκά τον χάρτη, φέρνει τα κόμματα αυτά στο όριο της εκλογικής επιβίωσης».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ότι μπροστά υπάρχουν πολύ κρίσιμα θέματα για συζήτηση. «Ποια θα είναι η σχέση μας με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, στις συνόδους του οποίου ήταν καλεσμένος ο Αλέξης Τσίπρας εδώ και πέντε χρόνια; Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε το επόμενο βήμα;», ανέφερε αρχικά. «Αν εμείς δεν αναγνωρίσουμε ότι πληγώσαμε τη μεσαία τάξη -και την πληγώσαμε σημαντικά- και ότι τα 37 δισ. ευρώ ήταν η άλλη όψη της υπερφορολόγησης θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο σφάλμα. Τα 37 δισ. μαζεύονται με φόρους, δεν θα πάθαινε κανείς κάτι αν ήταν 30 δισ.», συνέχισε. «Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, εκτός της παραγωγικής τους διαδικασίας, διαμορφώνουν και ατμόσφαιρα και άποψη, και αν δεν διατάξουμε τις δυνάμεις μας, ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά για να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας με αυτό το κομμάτι, θα είναι ένα ακόμα λάθος», κατέληξε.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση γύρω από τον οδικό χάρτη για την εκλογή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, είπε ότι «θα πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε οι διαδικασίες μας να είναι ένα πολιτικό γεγονός, καθώς δεν είμαστε ένα κόμμα με ρόλο κομπάρσου στην ελληνική πολιτική σκηνή. Είναι μείζον ζήτημα το ποια θα είναι η πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ποια θα είναι η αντιπολίτευση του αύριο. Το βλέμμα μας θα πρέπει να είναι προς την κοινωνία και θα πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε η κοινωνία να ενημερωθεί, ο κόσμος, τα μέλη και οι φίλοι μας, που θα έρθουν να ψηφίσουν, να κινητοποιηθούν. Για αυτό θα απαιτηθεί κάποιος περισσότερος χρόνος, όχι όμως περισσότερος από αυτόν που απομένει μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές»

Μείνετε ενημερωμένοι

Δικτυωνόμαστε