Ούτε κόμμα - “χυλός” ούτε κόμμα - “στρείδι”. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να ξανακάνουμε πλειοψηφική την παράταξη

Συνέντευξη του Νίκου Παππά, υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο One Channel και τη δημοσιογράφο Μάιρα Μπάρμπα

«Έχουμε δει να ξεδιπλώνονται απόψεις, οι οποίες πραγματικά ξενίζουν. Απόψεις οι οποίες παραπέμπουν σε ένα κόμμα - “χυλό” που έχει έναν ηγέτη, ο οποίος δεν λογοδοτεί πουθενά. Δεν μπορεί να είναι αυτό το πρότυπό μας. Και απόψεις, βεβαίως, οι οποίες παραπέμπουν ευθέως στον κακό και χειρότερο δικό μας εαυτό, όπου περιγράφουν ένα κόμμα - “στρείδι”, ένα κόμμα κλειστό, ένα κόμμα το οποίο δεν αφήνει -δια μέσω των δομών του- τα μέλη του να εκφραστούν», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο One Channel και τη δημοσιογράφο Μάιρα Μπάρμπα.

Όπως συμπλήρωσε στη συνέχεια, «η ιστορία δεν σε ρωτά αν έχεις όρεξη, αν αντέχεις. Σε καλεί να αναλάβεις ευθύνες. Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, την ευθύνη για να ξανασηκωθεί η παράταξη και να γίνει πλειοψηφική».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις θέσεις των συνυποψηφίων του, επεσήμανε: «Υπάρχουν κενά στις ατζέντες που έχουν κατατεθεί και καλό θα ήταν και η τελευταία ικμάδα των προσπαθειών μας να διοχετευτεί στο να καλυφθούν αυτά τα κενά. Δηλαδή, όταν βγαίνεις και ζητάς την ψήφο του δημοκρατικού κόσμου για να ηγηθείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οφείλεις να είσαι πλήρης ως προς τις θέσεις τις οποίες προκρίνεις στην κατεύθυνση που θέλεις να δώσεις και να μην δημιουργείς ένα νέφος ή να αποσιωπάς μείζονα ζητήματα». Έδωσε, μάλιστα, και χαρακτηριστικά παραδείγματα, λέγοντας: «Ας πούμε κλιματική κρίση. Δεν έχω ακούσει όλους τους υποψηφίους να λένε τι πρέπει να κάνουμε. Υπάρχουν κομμάτια στα οποία δεν τολμούν να πάνε; Δεν θα ήθελα να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Ελληνοτουρκικά, επίσης. Δεν έχω ακούσει από τους συνυποψηφίους μου ποια πρέπει να είναι η θέση μας σε σχέση με τη συμφωνία που ετοιμάζει ο κ. Μητσοτάκης».

Μείνετε ενημερωμένοι

Δικτυωνόμαστε