Ενίσχυση και υποστήριξη εγχώριων δημιουργικών κοινοτήτων
Επί δεκαετίες το ψηφιακό παιχνίδι και τα κινούμενα σχέδια είχαν υιοθετήσει το ρόλο των σιωπηλών παρατηρητών, παρά τον έκδηλο αναπτυξιακό τους χαρακτήρα. Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, ομάδες και επαγγελματικές ενώσεις, αποκαταστήσαμε την εικόνα των δυο αυτών δημιουργικών τομέων, προβάλλοντας την αξία τους σε επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και ευρύτερα κοινωνικό επίπεδο.
Στον τομέα του ψηφιακού παιχνιδιού:
- Συνδιοργανώσαμε και υποστηρίξαμε εκδηλώσεις, όπως το Global Game Jam, το Bridge Game Jam για άτομα με Altzheimer, το Gameathlon, το Digital Expo, τη σειρά δράσεων αφιερωμένες στο ψηφιακό παιχνίδι με τίτλο Get Into Games (σε συνεργασία με το Innovathenspowered by Samsung, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων), το πρώτο Διεθνές Θερινό Σχολείο στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Ψηφιακά Παιχνίδια (σε συνεργασία με το Institute of Digital Games της Μάλτας), το Spoudasefest, κ.ά.
Στον τομέα του Animation:
- Υποστηρίξαμε έμπρακτα πρωτοβουλίες της Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων, ASIFA Hellas, όπως η δημιουργία και έκδοση του Επετειακού καταλόγου «70 χρόνια Ελληνικό Animation», αλλά και επιμέρους δράσεις περιφερειακών ελληνικών φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων όπως το AnimaSyros – International Animation Festival + Agora, κ.ά.
Υποστήριξη και ενίσχυση των ομογενειακών φεστιβάλ κινηματογράφου
Υποστηρίξαμε φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου, το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου,Hellas Film Box στο Βερολίνο, το Φεστιβάλ Ελληνικού και Κυπριακού Κινηματογράφου στη Βαρκελώνη, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες κ.ά.
Παραγωγή πρωτογενούς οπτικοακουστικού υλικού
με στόχο την ανάδειξη και εκμετάλλευση του υφιστάμενου αρχειακού υλικού
Προχωρήσαμε στην παραγωγή:
- Του ντοκιμαντέρ «Η μακρά νύχτα της δικτατορίας», το οποίο περιλαμβάνει σπάνιο αρχειακό υλικό της ΓΓΕΕ, αρχειακό υλικό από τη διεύθυνση Αρχείου της ΕΡΤ, τη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ, την προσωπική συλλογή του κ. Σκρουμπέλου, καθώς και αποσπάσματα από: «Τα κορίτσια της βροχής» σκηνοθεσίας Αλίντας Δημητρίου, «Το Πολιτιστικό Έγκλημα της Χούντας» σκηνοθεσίας Ελισσαίου Βγενόπουλου, το «Απεφασίσαμεν και Διατάσσομεν - Η Χούντα, η λογοκρισία και ο ελληνικός κινηματογράφος (1967-1974)» σκηνοθεσίας Νώντα Σαρλή και το «Ημερομηνίες – Αφιέρωμα στον Αλέκο Παναγούλη», σκηνοθεσίας Τάσου Μπιρσίμ.
- Του ντοκιμαντέρ «Πόντος: Μνήμες στην ομίχλη του παρελθόντος» του Γιώργου Δεμίρ.
Διοργάνωση εθνικών αποστολών σε ξένα φόρα και επιχειρηματικές εκθέσεις
Στόχος μας η ανάδειξη των Ελλήνων δημιουργών και η διεθνής αποτύπωση του ελληνικού brand στο χώρο των οπτικοακουστικών μέσων.
- Στον τομέα του ψηφιακού παιχνιδιού διοργανώσαμε 8 εθνικές αποστολές σε Ευρώπη και Ρωσία, ταξιδέψαμε με 30 ελληνικές εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών, στείλαμε δυο ομάδες στους ημιτελικούς του ευρωπαϊκού διαγωνισμού ανάδειξης του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου παιχνιδιού, Nordic Game Discovery Contest, εκ των οποίων η μία απέσπασε το βραβείο κοινού και αναπτύξαμε δίκτυα συνεργατών σε όλο τον κόσμο.
- Στον τομέα του Animation υποστηρίξαμε τη συμμετοχή Ελλήνων παραγωγών σε φεστιβάλ του εξωτερικού όπως στο Rex International Festival, στο Hiroshima International Animation Festival, στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Κιέβου «Arsenal Book Festival», κ.ά., ενώ διοργανώσαμε για 3 συνεχόμενες χρονιές το ελληνικό περίπτερο στο μεγαλύτερο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων, το Annecy International Animated Film Festival.
Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων,
δικαιότερη πρόσβαση στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις
Σχεδιάσαμε και διοργανώσαμε δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα 50 ωρών το καθένα, για νέους ηλικίας 18-40 ετών στον τομέα της ανάπτυξης ψηφιακών παιχνιδιών και στην τέχνη της εμψύχωσης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Τέσσερα δημόσια πανεπιστήμια σε τρεις πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σύρο) ανέλαβαν την εφαρμογή των εν λόγω προγραμμάτων. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος υπολογίζονται σε 250.
Διοργανώσαμε ανοιχτά εξειδικευμένα σεμινάρια πάνω σε θέματα ψηφιακών δεξιοτήτων (Google, python, σχεδιασμός εκπαιδευτικών ψηφιακών παιχνιδιών, δημιουργίας μικρών ταινιών animation κτλ).
Μεγάλες διοργανώσεις
Διοργανώσαμε μεγάλα events σε ετήσια βάση, τα οποία αποτελούν πια σημείο συνάντησης των Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών αλλά και FAMTRIPS με παραγωγούς και δημοσιογράφους για την περαιτέρω προώθηση του κλάδου. Πιο συγκεκριμένα, διοργανώσαμε:
- Fam Trip 25 εκπροσώπων μεγάλων αμερικάνικων στούντιο στην Ελλάδα όπως Netflix, Amazon, Disney και Universal, με σκοπό την ανάδειξη της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού για την υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών.
- Athens Games Festival, το μοναδικό B2B φεστιβάλ, αφιερωμένο στην ανάπτυξη ψηφιακών παιχνιδιών, όπου συμμετείχαν πάνω από 80 ελληνικές και ξένες game development εταιρείες και οι μεγαλύτεροι κολοσσοί στο χώρο της τεχνολογίας, όπως Amazon, Google, Unity, King, Facebook, Ubisoft, Wargaming, Supercell, Yandex κ.ά.
- Athens Animation Agora (σε συνεργασία με το Animasyros) το μοναδικό B2B φεστιβάλ για τους παραγωγούς κινουμένων σχεδίων