Το 2015 παραλάβαμε πολλές λευκές περιοχές της Ελλάδας, που δεν είχαν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα. Η ευθύνη ανήκει στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την τότε ηγεσία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Η μεν τότε συγκυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Μεταφορών, άλλαξε το χάρτη συχνοτήτων του 2012 που προέβλεπε την υποχρέωση του παρόχου δικτύου να δημιουργήσει 350 σημεία εκπομπής ψηφιακού σήματος σε όλη τη χώρα, μειώνοντας τα σημεία σε μόλις 156. Με αυτόν τον τρόπο, το κόστος της επένδυσης της ιδιωτικής εταιρείας μειώθηκε δραστικά, ενώ την ίδια στιγμή έμεναν εκτός ψηφιακού σήματος πολλές περιοχές της χώρας.
Επίσης, η ΕΕΤΤ όρισε το ποσοστό υποχρέωσης κάλυψης για την ιδιωτική εταιρεία στο 95% του πληθυσμού, επιλέγοντας το μέσο όρο για όλη τη χώρα και όχι ανά περιφέρεια, όπως θα ήταν το σωστό. Έτσι, η μεν Digea εμφανιζόταν σύννομη στην υποχρέωσή της για την ψηφιακή κάλυψη του πληθυσμού, αφού κάλυπτε τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, οι δε περιφέρειες της χώρας, ειδικά οι παραμεθόριες, έμειναν ακάλυπτες σε ποσοστά άνω του 20%.
Πετύχαμε, με νομοθετική ρύθμιση, την ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη στο σύνολο των περιοχών της ελληνικής Επικράτειας, στις οποίες δεν υπήρχε σχετική κάλυψη («λευκές περιοχές»).
Η δράση της Καθολικής Τηλεοπτικής Κάλυψης αφορά 3.500 «λευκές περιοχές», οι κάτοικοι των οποίων (164.000 νοικοκυριά ή 500.000 πολίτες) προμηθεύονται δωρεάν -από πάροχο της επιλογής τους- τον κατάλληλο εξοπλισμό που τους εξασφαλίζει την πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.
Στη δράση, προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ, είχαν ενταχθεί ως τα τέλη Ιουνίου 2019 περίπου 22.000 νοικοκυριά. Σημειώνεται, πως το έργο ξεκίνησε πιλοτικά από εθνικά ευαίσθητες περιοχές της Ελλάδας (Θράκη και νησιά Ανατολικού Αιγαίου), οι κάτοικοι των οποίων απέκτησαν για πρώτη φορά πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.