Επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Το 2015 παραλάβαμε έναν κλειστό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ, δημιούργησαν ένα μόρφωμα δημόσιας τηλεόρασης, τη ΝΕΡΙΤ (1 τηλεοπτικός και 1 ραδιοφωνικός σταθμός). 

Επαναλειτουργήσαμε τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, σε μία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ την άνοιξη του 2015. Με την επαναλειτουργία της, οι πολίτες είδαν και πάλι στους δέκτες τους την ΕΡΤ1, την ΕΡΤ2, την ΕΡΤ3, την ΕΡΤ HD, την ΕΡΤ World, τους 19 περιφερειακούς σταθμούς.

Η ΕΡΤ διαθέτει στους Έλληνες πλούσιο πρόγραμμα μυθοπλασίας, βραβευμένες ξένες σειρές σε πρώτη μετάδοση, το πιο πλούσιο αθλητικό πρόγραμμα μέσω της ΕΡΤ Sports (Super League, Football League, Basket League, Grand Prix της F1, τένις, κλασικός αθλητισμός σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, αθλητικές εκπομπές με ρεπορτάζ και αποκλειστικό περιεχόμενο από κανάλια μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων), στηρίζει τις τέχνες και τον πολιτισμό με τα μουσικά της σύνολα, με τις χορηγίες της σε εκατοντάδες πολιτιστικούς φορείς, στηρίζει εμπράκτως τον ελληνικό κινηματογράφο και την ελληνική οπτικοακουστική δημιουργία, αναδεικνύει την τοπικότητα και την πολιτιστική πολυμορφία.

Η ΕΡΤ είναι, επίσης, ο μοναδικός οπτικοακουστικός φορέας της χώρας που ανέπτυξε για πρώτη φορά πλατφόρμα υβριδικών υπηρεσιών, την ERT Hybrid, η οποία προσφέρει μια μοναδική εμπειρία θέασης, ελεύθερα, δωρεάν και διαδραστικά.

Από τον Φεβρουάριο του 2019, η ΕΡΤ έχει το δικό της ολοκληρωμένο ψηφιακό δίκτυο πομπών, κάτι που μας επέτρεψε να την αποδεσμεύσουμε από τη Digea και την «ενοικίαση» του δικτύου αυτής, εξοικονομώντας 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως.

Μείνετε ενημερωμένοι

Δικτυωνόμαστε